Лайънс клуб Стара Загора Августа  и фондация Сърце до сърце

...
Лайънс клуб Стара Загора Августа  и фондация Сърце до сърце
Коментари Харесай

Община Стара Загора подкрепя образователни инициативи на Лайънс клуб Стара Загора Августа

Лайънс клуб Стара Загора Августа  и фондация " Сърце до сърце за България ", взаимно с Община Стара Загора, се сплотяват още веднъж в плана за реализиране на здравнообразователна стратегия „ Бързи герои 112 “. Кампанията е ориентирана особено към деца от 6 до 9 години и техните близки, в която всички се образоват по какъв начин да разпознават признаците на инсулт и по какъв начин да работят вярно при положение на неотложност. Според Световната организация по инсулт, един от всеки 4-ма възрастни ще бъде обиден през живота си. България е преди всичко в Европа като страна, в която инсултът е най-често срещаната причина за загуба на обичан човек от фамилията.

В рамките на програмата досега в България са взели присъединяване 230 учебни заведения и детски градини, а 700 учители са станали нейни посланици, с цел да бъдат подготвени 4300 деца. Това значи, че животоспасяващите познания за битка с инсулта са достигнали до над 25 000 души в страната ни.  В Стара Загора пилотно са били част Детска градина 66 " Детски Рай " и НУ " Димитър Благоев ".
-->
„ Бързи герои 112 “ е подкрепена от Световната организация по инсулт, Българското сдружение по неврология, Българско сдружение по инсулт, Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието. Тя е част от самодейността „ Училища за здраве в Европа “ на Световната Здравна Организация и ЮНЕСКО.

На взаимна среща, Надежда Чакърова, зам.-кмет на Община Стара Загора, дружно с Анастасия Гидикова, районен ръководител за Южна България Лайънс Дистрикт 130 България, Ваня Янкова, член и паст президент на Лайънс клуб Стара Загора Августа, Димитър Янков, член и паст президент на Лайънс клуб Стара Загора Августа, бе разисквана още една потребна самодейност за децата в града. Проектът  " Лайънс и Лео градини с билки, зеленчуци и плодове ", която ще учи малчуганите по какъв начин да оформят лехи, да садят в оранжерии потребната храна, която употребяват. Децата интензивно ще вземат участие със занимания по плана и труд, като тези действия имат за цел да развият в тях на практика умения, във тип на терапия, която да ги подтиква и въодушевява за нови познания и потребни занимания в развъждането на растения. Ще бъдат сложени и компостери, за да се развият привички за чиста и екологична околна среда.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР